PRACTICAL LONG RANGE RIFLE SHOOTING

Sve vezano Long-rage! Procedure, saveti, isl.

Moderatori: Moderator, MMM

Re: PRACTICAL LONG RANGE RIFLE SHOOTING

Postod sheytan » Uto Nov 17, 2009 9:15 am

Pa, el deo za projekat, ili za brzopuc?
Korisnikov avatar
sheytan
Sniper School Graduate

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 11:08 pm

Postod BR » Uto Nov 17, 2009 9:18 am

Brzopuc i projat su jedno te isto... ;)

Elem, ne vredi probati tako nesto a da bar vecina stvari nije na mestu.. Sa obzirom sta sve fali, nije bilo svrhe ni da probam. Proba ce biti za koji dan, kada legne ovo sto imam trenutno kako treba.
BR
Sniper Team Leader

Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 1:00 am

Postod swift » Sre Nov 25, 2009 11:56 pm

Ako se ne varam, taj Goran je iz SaJ-a instruktor snajperista.
Dobar momak.
Korisnikov avatar
swift
Sniper Team Member

Pridružio se: Pet Jun 22, 2007 2:25 pm

Postod BR » Čet Nov 26, 2009 12:03 am

Upravo tako..
BR
Sniper Team Leader

Postod belerofon » Čet Dec 17, 2009 4:59 pm

grab the money and run
belerofon
Sniper School Graduate

Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 1:00 pm

Postod DVC virus » Čet Feb 04, 2010 9:42 pm

.
DVC virus

Postod DVC virus » Sre Mar 17, 2010 5:32 pm

.
DVC virus

Postod ROLLINS » Sre Mar 17, 2010 8:24 pm

Svaka ti cast.
Iz nekog razloga je ovomesecno izdanje kasnilo pa sam ga uzeo jutros kad sam isao na robiju,mislim posao. Prelistao na pauzi na brzinu,nista mi za oko nije zapalo sem tog istog pitanja i pogotovo odgovora. A odgovor je stvarno sve to sto si rekao plus bezobrazno kenjanje.
Covek je lepo pitao dali uz relativno skromna novcana ulaganja moze da se od cetrdesetosmice napravi respektabilna puska,nije ni naveo neku cifru u vrednosti dva boksa cigara. Mozda tri. Kako da ne,da uopste pomislja da od Lade napravi konkurenciju nekoj Formuli 1,kakvu recimo mozete videti na strani 19. Ako se ipak odlucis da se majmunises sa svojom Ladom i pravis neki tamo neki coper,pripremi jedno 1000/1500,naravno bez optike od minimum 1400 evra ,uz apsolutnu svest da finalni proizvod koji nameravas da izneses na streliste najverovatnije nece biti ni priblizno kvalitetan kao neki koji moze da se kupi u prodavnici koja se na primer reklamira u tim istim novinama.

Imao sam priliku da upoznam jednog lika kod nas,ima prepakovanu 48 sa nekom engleskom cevurom,starog Taska iznad i to jos na kod nas pravljenoj sini,onoj reckavoj americkoj. Sto je jos zanimljivije,niti je dobio komplekse zbog svoje prangije,niti se prangija stidi Formule.

BTW,i ranije je bilo par slicnih pitanja,i slicnih odgovora. Meni je na pameti recimo,kako su oni glupi i siroti Finci pali u napast da od onog njihovog matorog Naganta sklepaju nesto u 7.62x53R za Obalske Jegere. A i o toj temi je bilo reci u Kalibru.

http://www.snipercountry.com/photogalle ... _Group.jpg

http://www.snipercountry.com/photogalle ... Leader.jpg

http://www.snipercountry.com/photogalle ... aining.jpg
Well I started out younger at things that people start younger at
And a thousand days and nights of getting overexposed
Then someone asks, "How do you sleep at night?"
With the borrowed dreams from a broken past
Korisnikov avatar
ROLLINS
Sniper Team Leader

Pridružio se: Uto Mar 18, 2008 8:58 pm

Postod BR » Ned Apr 04, 2010 1:32 pm

Bilo kakva sklepaja tako pravljena daleko je od ozbiljne puske za takmicenja.. Negde tamo napolju. Druga je prica to sto u ovoj zemlji ne postoji ni jedna ozbiljna takmicarska puska, (u stvari, postoji jedna, ali je u pogresnim rukama, a i ta je koncepcijski zastarela) sa kojom bi neko mogao da puca vrhunske rezultate, pa da onda moze da se poredi.. Prepravke M48 i M70 ce uvek da budu nacionalna klasa, i moci ce da urade i ono sto su nekada fice mogle, u poredjenju sa ozbiljnim trkackim masinama. Dakle ni da prismrde.

Sve te price su lepa igrarija, ali u tome, od ozbiljne streljacke puske, koja ostaje ispod 0.3 MOA nema ni reci..

Naravno, ovde postoje i drugi problemi, vezani za sve ostalo sto prati oruzje, ali cak i sa tim resenim, zastava, osim sa ozbiljno prepravljenom 808 nema sta da trazi.
BR
Sniper Team Leader

Postod DVC virus » Ned Apr 04, 2010 10:39 pm

.
DVC virus

Postod ninoslavt » Pon Apr 05, 2010 9:09 am

Malo pojasnjenje za neupucenu publiku. BR i DVC su stari poznanici i zato koriste ovako slobodniji jezik. Cisto da neko ne dobije pogresan utisak o ovoj dvojici i njihovom odnosu.
Korisnikov avatar
ninoslavt
Sniper Team Leader

Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 9:12 pm

Postod sheytan » Pon Apr 05, 2010 9:51 am

Bash se lepo odnose... :mrgreen:
Korisnikov avatar
sheytan
Sniper School Graduate

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 11:08 pm

Postod BR » Pon Apr 05, 2010 11:13 am

Bio si prisutan kada sam sa ozbiljnom puskom, i neozbiljnom municijom, tj fabrickom pucao 14 mm na 200 m. Znas i sam sta bi se desilo da sam imao ozbiljnu municiju za tu pusku. Na zalost, a znas to i sam, do te puske vise necemo doci. No, sledecu pusku sam vec dogovorio, a radim i na zatvaranju finansijske konstrukcije, pa cemo videti sta ce se desiti kada jednom ovde udje ozbiljna puska, od pocetka pravljena za takmicenje i F klasu, a ne prepravljana od fabricke.

Na zalost, tvoj problem je sto ni do cega ozbiljnog ne mozes da dodjes, a ni da procitas, pa mislis da tvoje fice i moskvici mogu sa necim da se mere.
BR
Sniper Team Leader

Postod sloga_1 » Pon Apr 05, 2010 2:39 pm

BR je napisao:Bio si prisutan kada sam sa ozbiljnom puskom, i neozbiljnom municijom, tj fabrickom pucao 14 mm na 200 m. Znas i sam sta bi se desilo da sam imao ozbiljnu municiju za tu pusku. Na zalost, a znas to i sam, do te puske vise necemo doci. No, sledecu pusku sam vec dogovorio, a radim i na zatvaranju finansijske konstrukcije, pa cemo videti sta ce se desiti kada jednom ovde udje ozbiljna puska, od pocetka pravljena za takmicenje i F klasu, a ne prepravljana od fabricke.

Na zalost, tvoj problem je sto ni do cega ozbiljnog ne mozes da dodjes, a ni da procitas, pa mislis da tvoje fice i moskvici mogu sa necim da se mere.

Eto BR sam si odgovorio na svoje pitanje,nije vazno dali je Fica Moskvic ili Ferari vazno je kakav motor ima,a to vazi za puske kakva je municija ostalo je sve sminka,sto se bolje nasminkas lepse izgledas. :lol:
Korisnikov avatar
sloga_1
Master Hunter

Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 10:40 pm

Postod DVC virus » Pon Apr 05, 2010 8:05 pm

.
DVC virus

PrethodniSledeća

Povratak na Long-range i streljastvo